Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2021 16:59:09

Prezident Zeman zase jednou vynadal Američanům

Prezident Zeman zase jednou vynadal Američanům

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření prezidenta Zemana na aktuální situaci v Afghánistánu

Prezident Zeman zase jednou vynadal Američanům a řekl, že stažením z Afghánistánu zrazují nejen Afghánistán, ale i sebe a celý civilizovaný svět a že Tálibánci jsou teroristé. Jistěže ano. Ale proč pan prezident nevyzývá také své přátele v Moskvě a Pekingu, aby tam zasáhli. Rusko je Afghánistánu mnohem blíže než Spojené státy a Čína s ním má dokonce společnou hranici.

Je samozřejmě velkým zájmem Rusů, aby tam Američané bojovali proti teroristům. Za prvé to chrání jejich klientské státy v sousedství, jako je Uzbekistán, Tádžikistán atd. A za druhé to Američany zaměstnává, aby nebyli činní na jiných místech.

Tudíž mají, podle pana prezidenta, Spojené státy nadále bojovat proti terorismu v tisíce kilometrů vzdálené zemi místo Rusů a Číňanů, kteří jsou poblíž. To je očividně ruský i čínský zájem, který tak usilovně propaguje prezident Zeman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama