Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2018 14:21:00

Studená válka je už dávno v běhu. A západ ji nezačal

Studená válka je už dávno v běhu. A západ ji nezačal

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření Václava Klause, že za útokem na dvojitého agenta Skripala a jeho dceru stojí někdo, kdo chce vyvolat novou studenou válku

Václav Klaus se domnívá, že za útokem na dvojitého agenta Skripala a jeho dceru stojí někdo, kdo chce vyvolat novou studenou válku. Po pravdě řečeno, když se dívám na mezinárodní scénu, mám dojem, že studená válka a částečně horká válka na východě Ukrajiny, je už dávno v běhu. Tu není nutné vyvolávat. A západ ji nezačal.

Ale chtěl bych v této souvislosti vlastně připomenout historku, která už je stará dlouhá desetiletí. Na začátku tzv. Kubánské krize přišel americký velvyslanec k francouzskému prezidentovi de Gaullovi, aby mu předložil fotky, které dokazovaly umístění ruských raket na Kubě. Prezident de Gaulle odvětil, že se na ně ani nemusí dívat, že když mu americký prezident něco posílá, tak mu věří a nemusí si to ověřovat, neboť je to přece jeho spojenec.

Velká Británie je náš spojenec v NATO. Řekne-li britská premiérka, že Rusko stojí za vraždami ve Velké Británii, tak tomu má jistě v dobré důvody. Nesmíme zapomenout, že útok na Skripalovi nebyl první takový případ, vzpomeňme například vraždu Alexandra Litviněnka a jiné podezřelé případy.

Jako ke spojenci se česká vláda zachovala správně a odpovědně. Na znamení solidarity vykázala tři ruské diplomaty. Ostatně, jak i bývalý prezident Klaus ví, máme v České republice ohromný počet ruských diplomatů, který je zcela nepoměrný k velikosti České republiky a velké množství z nich pracuje pro ruské tajné služby. Takže vykázání několika z nich nemohu považovat za chybný krok. Bohudíky jsme zachovali svou čest jako spojenci Velké Británie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama