Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2018 20:20:00

Vidím přílišnou netečnost českého národa

Vidím přílišnou netečnost českého národa

Komentář na facebookovém profilu k budoucnosti vlády Andreje Babiše.

Hlasováním v Parlamentu a vyslovením důvěry panu Babišovi, který bude vládnout s pomocí komunistů, jsme ustanovili absurdní vládu. Neboť je to vláda bezohledného kapitalisty s podporou komunistů, což jinde v Evropě možné není. “To jsou paradoxy Ferdinande”, jak svého času napsal Václav Havel ve hře Audience.

Zůstává otazkou, jestli jsme ještě schopní se pochlapit a navázat na demokratické tradice Tomáše Garrigue Masaryka a Václava Havla, nebo pozvolna, ale stále rychleji budeme sklouzávat v pouhé honbě za materiálními statky do trendů, které jsme viděli v postsovětských republikách, ve státech jako Bělorusko a dalších.

Vidím přílišnou netečnost českého národa. Proběhli sice demonstrace, vhledem k velikosti problému ale příliš slabé. Tomáš Garrigue Masaryk správně říkal, státy vznikají a zanikají s principy, na kterých byly postaveny. Všechny zásady, na nich byly republika Československá, ale taky republika Česká Václava Havla, postaveny, nyní opouštíme. Tudíž vidím nyní naši budoucnost dosti ponurou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama