Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2018 10:09:00

Ztráta ministerstva zahraničí znamená pro ČSSD výraznou porážku

Ztráta ministerstva zahraničí znamená pro ČSSD výraznou porážku

Komentář na facebookovém profilu k vývoji situace kolem postu ministra zahraničí

 Nedávno jsem psal, jak se ministerský předseda zmocnil zahraniční politiky. Řekl, že ho baví, a bylo jasné, že s odmítnutím Pocheho bude mít sociální demokracie jen prázdný titul, nikoliv ale větší vliv na zahraniční politiku.

Očividně pan předseda Hamáček uznal, že tuto bitvu prohrál, zahraniční politiku přenechal premiérovi a připustil, že nový ministr zahraničí nebude pan Poche, nýbrž jeho bývalý asistent. To znamená, že ministrem zahraničí bude někdo, kdo nemá ani ve své straně, natož pak ve vládě žádnou váhu. Bude to sice snad chvalitebný úředník, ale nikoliv někdo, kdo může prosadit sebevědomou zahraniční politiku.

Faktická ztráta klíčového ministerstva znamená pro sociální demokracii opravdu výraznou porážku. Když bude takto pokračovat, tak by mě zajímalo, jaký resort si během další koaliční vlády ještě budou schopni uhájit, nebo už to bude pouze vláda ANO pod záštitou sociální demokracie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama