Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2022 4:33:00

Počet utečenců dosahuje téměř 300 000 a je na hranici únosnosti

Počet utečenců dosahuje téměř 300 000 a je na hranici únosnosti

Stanovisko VV KV KSČM Plzeňského kraje k aktuální politické situaci.

Členové VV KV KSČM Plzeňského kraje vyhodnotili  krajskou konferenci  KSČM, která se konala 2. dubna 2022v Plzni,  na které  byl opětovně do čela krajské organizace zvolen Miroslav Kavij. Dále projednali přípravu  květnových oslav a přípravu tiskové konference prezidentského kandidáta za KSČM J. Skály, a kandidáta pro volby do Senátu PČR za VO č.7 Plzeň – město Jiřího Valenty, která se uskuteční dne 6. května v Plzni.

VV KV KSČM se dále zabýval aktuální politickou situací.  Členové VV odsoudili opatření přijaté vládou ČR, kterým se od začátku dubna ruší sleva pro studenty do 26 let a seniory nad 65 let ve výši 75% jízdného, kdy nově všichni zaplatí poloviční jízdné. Je to další rána pro občany ČR, kdy po zvýšení cen energií, většiny potravin, vysoké inflace, pohonných hmot, růstu cen za bydlení atd. dochází k dalšímu ožebračování lidí. Přiklání se k takovým opatřením, která budou řešit náklady na domácnosti cestou cenových regulací. V této souvislosti členové VV podporují kvalitní dostupnost českých potravin a dosažení postupné potravinové soběstačnosti, které ale brání zemědělská politika EU.

V další části se členové VV zabývali uprchlickou vlnou z Ukrajiny, kdy počet utečenců dosahuje v ČR  hranici  téměř 300 000 a je na hranici únosnosti. V této souvislosti může dojít k narušení sociálního smíru, kdy se k utečencům přistupuje vstřícněji. KSČM pomoc vnímá pozitivně, ale důrazně upozorňuje, že by vláda neměla přehlížet vlastní občany. Množství utečenců bude i zátěží pro rozpočet, což ČR nemusí zvládnout. Proto vyzývá představitele země k systémovému řešení situace. Jen diplomatická jednání a uvolnění mohou přispět k míru a hlubší ekonomické spolupráci, kterou ČR bude potřebovat zejména v zachování dodávek ruského plynu. KSČM také odsuzuje prodloužení krizového stavu do konce května, což je v rozporu s ústavním zákonem.

Členové VV také kritizovali činnost hromadných sdělovacích prostředků, především ČT a Českého rozhlasu. Obě veřejnoprávní média informují nedostatečně, zkresleně, nevyváženě, mnohé informace se opakují a nejsou podložena ověřením si dané situace. To vede ke zkreslování celkového stavu, a obelhávání lidí. 

KSČM Plzeňského kraje vyzývá občany k bdělosti. Nelze se nechávat obelhávat sdělovacími prostředky, vládou a jejími představiteli žijícími v přepychu a na úkor prostých občanů zajímajících se o vše možné, jen ne o občany vlastní země. KSČM toto jednoznačně odsuzuje a vyzývá k systémovému řešení v co nejkratší době. Později by mohlo být skutečně pozdě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama