ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2018 9:09:00

Protest proti odhalení sochy Karla Marxe v Trevíru

Protest proti odhalení sochy Karla Marxe v Trevíru

Otevřený dopis velvyslanci Spolkové republiky Německo v ČR

 Praha, 24. května 2018

Vaše Excelence, vážený pane velvyslanče,

dovolujeme si tímto vyjádřit vážné znepokojení nad odhalením sochy Karla Marxe, jednoho z největších zločinců v dějinách lidstva, ve městě Trevíru ve spolkové zemi Porýní - Falc.

Není rozhodující, že se Karel Marx nesmírného utrpení miliónů nevinných obětí fyzicky neúčastnil. Podstatné je, že si byl zla, které jeho ideologie přinesla, dobře vědom. A najdou-li se další její nositelé, bude tato ideologie přinášet zlo i v budoucnosti. Zločiny, které v praxi na základě jeho učení zrealizovali jiní, přijal Karel Marx bez skrupulí formálně za své. Tím se stal za zlo spáchané jako důsledek jeho ideologie fakticky spoluodpovědným. Akt odhalení sochy je tedy nejen přímo skandální, ale zároveň také implicitně znevažuje a popírá nesmírné utrpení obětí ideologie tohoto levicově extremistického autora.

Konzervativní strana v tomto aktu mimo jiné vidí také urážku všech věřících křesťanů, neboť pronásledování křesťanství bylo a je jedním z hlavních rysů každého režimu postavehého na marxismu - a čím marxističtější režim, tím důslednější a násilnější pronásledování. Socha je totiž odhalena ve městě s hlubokou a významnou historií. Jde, jak pochopitelně víte, o město nejstaršího biskupa severně od Alp (již od třetího století po Kristu), které má od středověku statut města arcibiskupského. Vzhledem k tomu, že se Konzervativní strana programově hlásí k židovsko-křesťanským kořenům a bohatství antické kultury, není nám lhostejná ani urážka všech křesťanských spoluvěřících jak v Německu, tak v celé Evropě. Vždyť křesťanství ve své podstatě přesahuje v solidaritě a ve spolupatřičnosti všechny hranice.

S pozdravem, za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Na vědomí:
Ministerstvo zahraničí České republiky
Velvyslanectví České republiky v SRN
tisk

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama