Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2021 10:07:00

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí jednal o zejména o exekučním řádu

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí jednal o zejména o exekučním řádu

Aktuální legislativa, pomoc při volbách do Poslanecké sněmovny a taky otázky spojené s nadcházejícími senátními volbami v roce 2022, to byla hlavní témata mimořádného jednání senátorského klub KDU-ČSL a nezávislí.

Senátorky a senátoři se sešli v kompletní sestavě toto úterý tentokrát nikoli v prostorách Senátu, ale na výjezdním zasedání v prostorách radnice Prahy 10.

Významná část jednání byla věnována situaci ohledně exekučního řádu. Poslanec Marek Výborný seznámil senátorky a senátory s aktuální legislativou ohledně exekucí. Výborný popsal zejména problematické body, s nimiž novela opouští Sněmovnu a putuje do Senátu. Diskutovala se tak například problematika přednostního započítávání jistiny, retroaktivita platnosti nových pravidel pro zastavování marně vymáhaných exekucí nebo místní příslušnost exekutorů. Klub chce aktivně napomoci v odstranění nedostatků, které norma obsahuje.

Na programu bylo i obsazení kandidátních jistin pro nadcházející senátní volby v roce 2022. Setkání se uskutečnilo na pozvání senátorky a starostky městské části Prahy 10 Renaty Chmelové a součástí programu byla i návštěva vily bratří Čapků. Polovina dvojdomu, který obýval Karel Čapek, projde v následujících letech rozsáhlou rekonstrukcí tak, aby se proměnila jednak v muzeum, ale také v místo setkávání zájemců o českou i světovou literaturu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama