Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2020 7:37:00

Vít Kaňkovský byl vybrán do Ústředního krizového štábu

Vít Kaňkovský byl vybrán do Ústředního krizového štábu

Poslanec a primář havlíčskobrodské nemocnice Vít Kaňkovský se stal novou posilou Ústředního krizového štábu, do kterého si ho vybral ministr vnitra Jan Hamáček.

KDU-ČSL nominovala Kaňkovského poté, kdy premiér nabídl opozici tři volná místa ve štábu. „Že jsem aktivní politik, je podle mě nesporná výhoda, mohu totiž přenášet praktické poznatky rovnou do krizového štábu," řekl lidovecký politik, který je také místopředsedou Výboru pro zdravotnictví v Poslanecké sněmovně.

Kaňkovský řídil v minulosti havlíčskobrodskou nemocnici a s krizovým řízením má tak bohaté zkušenosti. V regionálním zdravotnictví je Kaňkovský v každodenním kontaktu s praktickými lékaři, zubaři i ambulantními specialisty, kterým stále chybí ochranné pomůcky, dezinfekce a personál.

„Oceňuji ministra Hamáčka za to, že našeho nominanta Víta Kaňkovského do centrálního krizového štábu přijal. Myslím, že Vít Kaňkovský je zkušený lékař a někdejší ředitel nemocnice, který je v první linii a ví velmi dobře, co je nevíce potřeba," uvedl předseda lidovců Marian Jurečka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama