Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2019 20:57:00

Získali jsme v evropských volbách o 21 tisíc hlasů víc než před pěti lety

Získali jsme v evropských volbách o 21 tisíc hlasů víc než před pěti lety

KDU-ČSL obdržela ve volbách do Evropského parlamentu, které se konaly o víkendu, celkově 171 723 hlasů, což je o 21 tisíc hlasů víc než před pěti lety. Lidovci tak získali dva mandáty, které obhájili Michaela Šojdrová a Tomáš Zdechovský.

 „Já bych na prvním místě poděkoval všem voličům, kteří v těchto evropských volbách podpořili kandidátku KDU-ČSL, jenž byla podporována dalšími subjekty na té konzervativní politické části našeho hřiště,“ řekl na úvod předseda Výborný.

Europoslanec Tomáš Zdechovský získal v rámci kandidátky KDU-ČSL nejvíce hlasů od voličů a přeskočil tak lídra Pavla Svobodu. „Já bych chtěl také poděkovat všem, kteří se na kampani podíleli. Všem, kteří se do ní zapojili, bylo to o obrovském množství dobrovolníků a jsem rád, že KDU-ČSL se tímto dala takhle silně dohromady,“ vyzvihl práci svého týmu, ale i celé strany Zdechovský.

Zkušená politička a europoslankyně Michael Šojdrová se dokázala ze třetího místa na kandidátce probojovat opět do Bruselu. „Také děkuji všem voličům, jejich víc než bylo před pěti lety. Tehdy se nás ptali, jestli nám nevadí, že tak málo lidí jde k volbám, no samozřejmě nám to vadilo. A teď přišlo o deset procent víc, to znamená, že jsme se snažili lidem Evropskou unii,co nejvíce přiblížit. A myslím si, že i to je znát na tom výsledku,“ dodala Šojdrová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama