Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2018 7:32:00

Hejtmanství podpoří aktivní život seniorů

Hejtmanství podpoří aktivní život seniorů

Téměř jeden milión korun plánuje letos investovat Olomoucký kraj do podpory aktivního života seniorů. Peníze mají posloužit například na pořádání speciálních poznávacích akcí, oslavy svátku seniorů nebo vzdělávací projekty.

 „Chceme, aby senioři trávili podzim života aktivně a ne, aby žili v odloučení. To je hlavním cílem krajského dotačního programu,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Hejtmanství se starším lidem a podpoře rodin věnuje dlouhodobě. Právě propojení generací je dalším záměrem Olomouckého kraje.

„V rámci nového projektu chceme například vybudovat naučnou stezku, po které se společně projdou senioři, jejich děti i vnuci a vnučky. Plánujeme také uspořádat seminář s výživovou poradkyní zaměřený na stravování seniorů,“ dodal náměstek hejtmana Jiří Zemánek.

Na zmiňovaný dotační program chce Olomoucký kraj využít finanční podporu od ministerstva práce a sociálních věcí. První etapa podobného projektu, kterou hejtmanství organizovalo vloni, měla velký ohlas. Zapojily se do ní stovky lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama