ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2011 20:16:42

Demonstrace situaci handicapovaných nezlepší

Demonstrace situaci handicapovaných nezlepší

neuvážený a předčasný považuje Lenka Kohoutová avizovaný protest Národní rady osob se zdravotním postižením (NRZP), která se dnes ústy svého předsedy Václava Krásy ostře postavila proti chystaným vládním změnám v sociální oblasti.

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Praha, 7. března 2011: Za neuvážený a předčasný považuje Lenka Kohoutová avizovaný protest Národní rady osob se zdravotním postižením (NRZP), která se dnes ústy svého předsedy Václava Krásy ostře postavila proti chystaným vládním změnám v sociální oblasti. Lenka Kohoutová je poslankyní ODS a předsedkyní sněmovního Podvýboru pro osoby se zdravotním postižením a sociálně potřebné.

 

Reformní zákony v sociální oblasti jsou nyní ve vnějším připomínkovém řízení a jejich podoba proto není finální. Místo hrozby demonstrace bych od NRZP očekávala spíše věcnou diskuzi a konkrétní protinávrhy, tak jak to dělají

ostatní organizace, se kterými již spolupracujeme. Demonstrace situaci handicapovaných nezlepší,“ uvedla v reakci na prohlášení NRZP Lenka Kohoutová. „Mnoho let jsem působila v Nadaci pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením a dobře vím, že současný systém vyplácení příspěvků na péči je nepřehledný a neadresný. Cílem chystaných změn je tento systém zprůhlednit a zamezit tomu, aby sociální příspěvky čerpali lidé, kteří je nepotřebují, na úkor těch, pro které jsou nezbytné.“

 

Lenka Kohoutová také připomněla, že o jednotlivých změnách probíhá intenzivní diskuze mezi poslanci, zástupci ministerstva práce a sociálních věcí a zástupci zaměstnavatelů, poskytovatelů sociálních služeb i neziskových organizací. „Na příslušném podvýboru poslanecké sněmovny jsme například opakovaně diskutovali zachování možnosti náhradního plnění při zaměstnávání handicapovaných. Hledáme také cesty ke zpřesnění a doplnění kritérií, podle nichž je určována výše příspěvku na péči u jednotlivých osob. Pro ODS je například nepřijatelné, aby z této skupiny vypadly děti s onkologickým onemocněním,“ uvedla dále Kohoutová.

 

Sociální reformou se podle jejích slov budou opakovaně zabývat poslanci i na nejbližším zasedání Podvýboru pro osoby se zdravotním postižením a sociálně potřebné, kam budou pozváni také zástupci NRZP.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama