ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.07.2013 12:57:24 - Jaroslava Šárová

rasismus na příslušníky většinové populace

Dobrá den, jste dostatečně placený z našich peněz, tak proč pro nás nepracujete? Jestliže bydlíte v této republice, tak by Vám nemělo být lhostejné jak roste brutální agresivita cikánů proti příslušníkům většinové populace.
Proč cikáni mají sociální dávky na které ostatní lidi nemají nárok? žádám o změnu - stejné nároky pro všechny občany tohoto státu.
Proč cikáni dostávají vysoké dotace na nájem a inkaso? žádám změnu - dotace stejné pro všechny občany tohoto státu.
Proč cikánský žák v učňovském oboru za školní obdrží finanční částku 15.000,- Kč a ostatní nemají nárok? žádám o změnu - nárok této odměny pro všechny učně.
Proč cikán pokud je trestán nedostane trest jako bílí občan? žádám o změny - trest pro všechny stejný, při spáchání stejného trestu.
Proč cikány pokud zničí byt ve kterým bydlí obdrží jiný? žádám o změnu - dát k úhradě.
Proč cikáni dostanou zpětně sociální dávky za půl roku i v případě, že žili v Anglii? žádám o zrušení této výhody pro cikány. Jarka Šárová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.07.2013 17:24:30 - Lenka Kohoutová

Dobrý den, paní Šárová,

nejprve bych Vás chtěla požádat o elementární slušnost při pokládání dotazů, zvláště pokud se hluboce mýlíte. V legislativě není zakotvena jediná dávka, která by byla přidělována dle etnické příslušnosti žadatele. Různá "zaručená svědectví" potulující se internetem, o tom kterak romská rodina dostala léky zdarma atp. jsou jen odsouzeníhodnou manipulací. Pokud máte jasné důkazy, ukazující opak, velmi ráda se s nimi seznámím.

Zároveň však musím dodat, že se v řadě regionů nepotýkáme s problémy mezi tamějšími skupinami obyvatel, osobně jsem za dobu svého mandátu navštívila řadu tzv. "vyloučených lokalit", abychom dosáhli uklidnění situace, je nutné konkrétně pracovat s jednotlivci a rodinami, postupně obnovovat běžné životní návyky k čemuž je nutná spolupráce daných vzdělávací institucí, zaměstnavatelů, neziskového sektoru a především obyvatel. Například jsem byla jednou z předkladatelek zákona o veřejné službě, který dlouhodobě nezaměstnané povinoval k pracovní aktivitě dva týdny v měsíci ve prospěch příslušné obce (práce by obsahovala obdobné činnosti jako někdejší civilní služba). Tento návrh byl schválen a následně bohužel zrušen Ústavním soudem.

Nicméně ani tak není možné brát situaci na lehkou váhu, musím však důrazně odmítnout projevy xenofobie a rasismu, které jsou bohužel obsaženy i ve Vašem příspěvku, pokud tak neučiníte, považujte začátek naší korespondence zároveň i za její konec.

Příjemný den

LK