Ludvík Šulda, BBA

Poctivost se musí vyplácet
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2023 4:31:00

Drzost a nekompetentnost premiéra Fialy nezná mezí

Drzost a nekompetentnost premiéra Fialy nezná mezí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k reakci premiéra Fialy na vyhlášení pondělní stávky

 Nejnověji nařkl školské odbory, které kromě jiných odborových svazů vyhlásily na pondělí 27. 11. stávku, že jim nejde o kvalitu školství a chtějí jen využít složité situace.

Jediný, komu skutečně nejde o kvalitu školství, je tato vláda, která chce mít z národa nevzdělanou masu a dostat kvalitu našeho školství někam na úroveň zemí třetího světa. Kdyby jí šlo o skutečnou kvalitu výuky, nebude plánovat snížení počtu odučených hodin, financovaných ze státního rozpočtu, o 6-15 procent, což povede k rušení dělení tříd, což se projeví například u specializací škol.

Kdyby šlo vládě skutečně o kvalitu výuky, nebude po výrazném omezení speciálního školství plánovat masivní rušení asistentů pedagoga, což povede jen ke zpomalení výuky a zaostávání žáků. Nebude dále snižovat platy již dnes za minimální mzdu pracujícím kuchařkám, školníkům a dalšímu nepedagogickému personálu a plánovat rušení tisíců těchto míst, což povede k omezování až zavírání školních jídelen. Mnoho žáků tak přijde často o jediné teplé jídlo denně.

Tato situace je naprosto nepřijatelná! Peníze se najdou velice rychle a kapitola školství v příštím roce oproti roku letošnímu nemusí vzrůst pouze o 1,5 procenta při roční dvouciferné inflaci. Stačí vzít třeba deset, dvacet či více miliard z kapitoly obrany, která má dostat o téměř 40 miliard více. Jak jednoduché!

Jediným skutečným řešením tohoto marasmu a ožebračování je ale demise této vlády. K té může pomoci jednodenní stávka odborových svazů, ale především neomezená generální stávka a účast nespokojených lidí v následujících volbách a jejich jasné NE! současné pětidemoliční vládě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama