Ludvík Šulda, BBA

Poctivost se musí vyplácet
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2020 10:45:54

KSČM dlouhodobě bojuje proti záborům zemědělské půdy

KSČM dlouhodobě bojuje proti záborům zemědělské půdy

V září loňského roku byl schválen velice těsnou většinou Zastupitelstvem Olomouckého kraje strategický dokument aktualizace Zásad územního rozvoje, který měnil úrodnou černozem u obce Hněvotín na Olomoucku na takzvanou strategickou zónu.

Podle představeného záměru by na ploše 44 hektarů mělo vzniknout biomedicínské centrum. Brzy po schválení se však ukázalo, že ne vše v souvislosti se slíbeným biomedicínským centrem bude patrně tak růžové, jak bylo slíbeno. Obec Hněvotín se začala bránit a podala na Olomoucký kraj žalobu.  Až nyní jsem se překvapivě dozvěděl, že zastupitel Olomouckého kraje a současný předseda KDU-ČSL Marian Jurečka objevil Ameriku, když v této souvislosti prohlásil, že „naším cílem by měla být větší ochrana půdního fondu tak, aby se na nejlepší půdě nestavěla nákupní či logistická centra“. KSČM, nejen v Olomouckém kraji, má ve svém programu jako jeden z dlouhodobých programových cílů prosazování ochrany zemědělského půdního fondu a jeho využití ve prospěch zemědělské výroby. Vždy jsme zdůrazňovali, že pro výstavbu montoven a hal mají být důsledně využívány brownfieldy namísto jejich výstavby na úrodné půdě Hané. I z tohoto důvodu jsme jako zastupitelé za KSČM na červnovém zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje jednohlasně podpořili iniciativu navrhující se znovu věnovat bodu, který se týká zařazení půdy u Hněvotína do strategické zóny s cílem minimálně snížit tuto plochu ze 44 hektarů na 5 hektarů, což je obvyklá rozloha biomedicínských center. Bohužel však tento návrh především díky hlasům koalice ANO, ODS a ČSSD, ale i SPD neprošel.

                   Ludvík Šulda, vedoucí kandidát KSČM do Zastupitelstva Olomouckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama