Ludvík Šulda, BBA

Poctivost se musí vyplácet
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2016 9:42:04

Řešení v nedohlednu

Řešení v nedohlednu

V poslední době slyšíme stesky zaměstnavatelů, že chybí dělnické profese a budeme tedy muset přijímat zaměstnance z cizích zemí. Jenže všechno má rub a líc.

Lidé si stěžují v mnohých případech na nepravidelné výplaty, neexistující či velmi jednostranné pracovní smlouvy. Takto zacházeli zaměstnavatelé většinou s lidmi, kteří měli pas z tzv. třetích zemí. Kde není žalobce, není ani soudce. A s jídlem roste chuť. Dlouhá léta se lidé báli promluvit, a pokud tak učinili, dostali jednoduchou odpověď: jestli se vám to nelíbí, můžete jít jinam. Naši lidé nyní začínají tyto nespravedlnosti řešit. Většinou jde o to, že chybí písemné smlouvy, nejsou vypláceny peníze za přesčasy a o nároku na placenou dovolenou si mohou nechat jenom zdát. Chybějí ochranné pomůcky a bezpečnost práce nikdo neřeší. Lidé se začali obracet na soudy, které jim v mnohých případech dávají za pravdu. Slušné pracovní podmínky, odpovídající mzda za odvedenou práci, to jsou požadavky, které ve svých volebních programech prosazuje a v rámci krajských voleb bude prosazovat KSČM. Nezaměstnanost je v některých krajích neustále velkým problémem a řešit ji tím, že se vláda vyhne zodpovědnosti  za jednání zaměstnavatelů a pozve pracovníky ze zahraničí, je velmi nekoncepčním programem.

Ludvík Šulda, kandidát KSČM pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama