ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2010 14:50:00

Ministr Heger musí okamžit ě vyřešit hrozící zdražení léků

Ministr Heger musí okamžit ě vyřešit hrozící zdražení léků

Sociální demokracie apeluje na ministra zdravotnictví Leoše Hegera, aby začal neprodleně řešit hrozící riziko prudkého zdražení léků a inicioval v této věci pokračování tzv. Janotova balíčku.

Právě bývalý ministr financí Janota svým opatřením snížil cenu léků o sedm procent, účinnost tohoto opatření ale vyprší na konci letošního roku. Současná vláda ovšem tento problém nijak neřeší a díky její neuvěřitelné laxnosti hrozí, že léky od nového roku rapidně podraží. Vláda Petra Nečase tak vědomě vystavuje občany riziku zvýšených doplatků, které mohou nejen sociálně slabší spoluobčany ještě více posunout do existenčních potíží a vážně ohrozit jejich zdraví. ČSSD proto vyzývá ministra Hegera k okamžitému řešení tohoto problému tak, aby dále nevystavoval naši společnost nejistotě, zda budou mít občané na důležité léky i po prvním lednu 2011.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví a hejtman Středočeského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama