ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2012 9:31:20

Pokud má někdo z ČSSD problém s kandidaturou pana Dienstbiera, ať navrhne jiné

Pokud má někdo z ČSSD problém s kandidaturou pana Dienstbiera, ať navrhne jiné

MUDr. David Rath se důrazně ohrazuje proti tvrzením některých médií, že „odstřelil“ některé kandidáty na prezidenta republiky.

Na www Novinky.cz a Idnes.cz, se objevily zavádějící články o tom, že MUDr. David Rath tím, že nepřímo naznačil, že vhodným kandidátem ČSSD v přímé volbě prezidenta republiky by mohl být Jiří Dienstbier, tak toho chtěl tímto poškodit. Média se odvolávají na tvrzení paní Marie Benešové, která toto údajně měla prohlásit, a to s odůvodněním, že v ČSSD je jakási cenzura, která nepovoluje členům ČSSD hovořit veřejně o kandidátech na prezidenta republiky.

Přitom však neexistuje žádné rozhodnutí vedoucích orgánů ČSSD o tom, že by se o jménech uvažovaných kandidátů neměla vést diskuse. Pokud by to však skutečně Marie Benešová prohlásila, tak překročila veškeré své kompetence a porušila stanovy ČSSD, které naopak širokou a otevřenou diskusi podporují. MUDr. David Rath o dobrých předpokladech Jiřího Dienstbiera, jako kandidáta pro přímou volbu prezidenta republiky, diskutoval jak s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou, tak s jejími místopředsedy Lubomírem Zaorálkem a Jiřím Dienstbierem a i členem předsednictva ČSSD Richardem Dolejšem. Tato diskuse proběhla před tím, než média vůbec začala spekulovat o možné kandidatuře Jiřího Dienstbiera.

Jakékoliv omezování svobodné diskuse a projevování vlastních názorů, vnímá MUDr. David Rath ze strany Marie Benešové a Zdeňka Škromacha, jako nepřípustné omezování svobody členů ČSSD. Je naopak jednoznačné, že před tak důležitým rozhodnutím, jakým je volba vhodného kandidáta pro přímou volbu prezidenta, proběhne široká a otevřená diskuse.

Pokud má paní Benešová a pan Škromach jiného vhodného kandidáta, bylo by korektní, kdyby jeho jméno sdělili svým spolustraníkům a i celé veřejnosti, aby bylo jasné kdo má jejich podporu. Také by bylo vhodné aby se Marie Benešová a Zdeněk Škromach  jasně vyjádřili, zda jejich podporu má místopředseda strany Jiří Dienstbier. O kandidátovi za ČSSD rozhodne v tajné volbě ÚVV. Řada  organizací ČSDD, a to minimálně ze Středočeského kaje, bude navrhovat na tuto funkci právě svého senátora za okres Kladno Jiřího Dienstbiera. Pokud s tím má Marie Benešová problém, může VV ČSSD navrhnout jiné jméno, což je právem každého člena tohoto orgánu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama