ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2011 10:05:08

Premiér Nečas potvrdil řízenou likvidaci sociálního státu

Premiér Nečas potvrdil řízenou likvidaci sociálního státu

Pan premiér dnes silácky prohlásil, že další zvýšení spoluúčasti pacientů je nevyhnutelné.

Něco podobného přitom ze svých úst nevypustil snad ani bývalý destruktor českého zdravotnictví Julínek, který společně s Markem Šnajderem stojí u zrodu politiky, která vede k trvalému růstu spoluúčasti pacientů.

Zatímco Julínkovy experimenty, které byly postaveny na zavedení poplatků, vytáhly pacientům z kapes 8 miliard ročně, experimenty Nečasovy vlády budou stát naše pacienty dvakrát více. Pacienti totiž za zdravotní péči zaplatí o téměř 17 miliard korun více, než dosud.

Premiér Nečas a ministr Heger obhajují zvyšování spoluúčasti pacientů nepříznivým demografickým vývojem. Už v případě důchodové reformy, kdy vláda vycházela z čísel, která zpochybnili snad všichni, kteří nemají co do činění se Strakovou akademií, jsme se ale mohli přesvědčit o kvalitě vládních čísel. A ani prognostické schopnosti Nečasovy vlády nejsou na příliš vysoké úrovni, což dokazuje pan Kalousek, jehož ministerstvo chybně predikovalo výběr daní, na což teď doplatí všichni ti, kteří k životu potřebují jídlo, pití, léky nebo veřejnou dopravu.  

Vláda místo toho, aby odbourávala chaos v lékové politice a omezovala korupci ve zdravotnictví, zavádí vyšší doplatky na léky a zavádí dvourychlostní medicínu pro chudé a bohaté a pokračuje tak v trendu přenášení nákladů českého zdravotnictví na občany. Připomínám, že jen za poslední 4 roky pravicových vlád vzrostla spoluúčast pacientů o polovinu a další růst se chystá. V kombinaci s plánovaným zvyšováním DPH a dalších asociálních kroků to považuji za řízenou likvidaci sociálního státu,  na kterou jsme tolikrát upozorňovali.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama