ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2011 16:41:00

Protestuji proti chování ministerstva zdravotnictví

Protestuji proti chování ministerstva zdravotnictví

Dnes jsem se na protest proti postupu ministerstva zdravotnictví nezúčastnil jednání sněmovního zdravotního výboru, neboť postup ministerstva je pošlapáním elementárních principů parlamentní demokracie.

Minulý týden na jednání zdravotního výboru ministr zdravotnictví Leoš Heger nebyl schopen předložit konkrétní návrhy změn, které ministerstvo připravuje k vládnímu návrhu, který samo poslalo k projednání poslaneckou sněmovnou.

Tento vládní návrh chce ministerstvo totálně předělat svým komplexním pozměňovacím návrhem. Ten má obsahovat řadu zásadních zásahů do fungování zdravotnictví, které mohou způsobit nedozírné škody a zhoršit dostupnost zdravotní péče pro pacienty. Ministerstvo nebylo schopno ani den před jednáním zdravotního výboru poslancům své návrhy předložit, aby si je mohli v klidu přečíst a zkonzultovat s odborníky.

Praxe, kdy ministerstvo přímo na jednání výboru předkládá rozsáhlé materiály, je nepřijatelná, neboť neumožňuje návrh přečíst, promyslet a prokonzultovat. Takto prudce stoupá riziko závažných chyb, které se do zákona dostanou. Toto riziko je navíc zesíleno tím, že takto podané návrhy ministerstva zdravotnictví obchází vládu i Legislativní radu vlády.

Protestuji proti tomuto parlamentnímu partyzánství svoji neúčastí na zdravotním výboru, neboť strany vládní koalice si arogantně svou většinou schválí stejně, co chtějí.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama