ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2010 10:51:00

Vláda opět dokázala, jak je při řešení krize ve zdravotnictví bezradná

Vláda opět dokázala, jak je při řešení krize ve zdravotnictví bezradná

Sociální demokracie považuje za společensky nezodpovědné, že poslanci vládní koalice neschválili program mimořádné schůze poslanecké sněmovny k tématu zdravotnictví, kterou iniciovala ČSSD.

Vládní koalice tímto krokem opět prokázala, že není ochotná se o krizové situaci ve zdravotnictví s opozicí bavit a ukazuje také, že žádná odpovědná řešení této situace nemá.

Připomínám, že k dnešnímu dni podaly výpověď téměř čtyři tisícovky lékařů, což je skutečně alarmující číslo. V řadě nemocnic akutně hrozí omezení či úplné zrušení zdravotní péče. Pokud k tomu skutečně dojde, pak hrozí, že vláda fakticky poruší Ústavu, která občanům zaručuje dostupnou zdravotní péči.

Dnešní okleštěná diskuse, která předcházela samotnému hlasování o schválení programu mimořádné schůze, prakticky nic nepřinesla. Od ministra zdravotnictví Leoše Hegera jsme se v zásadě dozvěděli jen to, že tomuto problému nevěří a že požaduje více času. Tedy opět žádné řešení a nebezpečné bagatelizování celého problému.  

Vláda nás tak nutí společně s veřejností čekat do ledna, kdy bude předložen komplexní počet odcházejících lékařů a bude zřejmé, jak velký problém toto vládní lavírování naší společnosti způsobí. ČSSD bude poté po vládě opětovně požadovat jasné odpovědi ohledně řešení tohoto problému. Dosavadní absence jakýchkoli vládních opatření v této oblasti svědčí o míře společenské nezodpovědnosti současné vládní koalice.  

David Rath
stínový ministr zdravotnictví za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama