MUDr. Eva Kašová

Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • BPP
  • Rakovník
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2014 8:41:45

Senát je pro nás důležitý

Senát je pro nás důležitý

Senát už při svém vzniku vyvolával řadu pochybností. Má vůbec smysl? K čemu jsou nám dvě parlamentní komory? Tyto otázky, ale i celá řada dalších, jsou jistě legitimní.

Ostatně KSČM se od počátku právě takto kriticky ptala. To však neznamená, že bychom neměli usilovat o zastoupení levice v horní komoře našeho parlamentu. Právě naopak. Naším cílem, který vychází vstříc občanům, je práci Senátu nejen zefektivnit, ale také více přiblížit lidem v konkrétních regionech. V uplynulých letech to totiž vypadalo tak, že Senát pouze, s občasným halasným vzdorem, probírá zákony dodané poslanci. Často se v této souvislosti hovořilo o tom, že je Senát korektorem práce Poslanecké sněmovny. S tímto přístupem si ale do budoucna nemůžeme vystačit. Senát bezesporu může být skutečným zastáncem regionů. Důležité v tomto směru je, že jsou senátoři voleni přímo v konkrétních volebních obvodech, které trápí konkrétní problémy. Poslaneckou sněmovnou stále zmítají politické spory, hádky klubů politických stran, různých frakcí a účelově vytvořených zájmových uskupení. Senát by měl být jiný. Do naší legislativy, do konkrétních zákonů, by měl promítat skutečná řešení vycházející ze znalosti života ve městech a obcích. Senátoři by neměli pobývat v nadoblačných výšinách tzv. vysoké politiky. Senátor musí být skutečným zástupcem svého regionu, skutečným zástupcem lidí, kteří zde žijí, a proto je bezpodmínečně nutné jít k senátním volbám.
MUDr. Eva Kašová, kandidátka do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 6 – Louny 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama