MUDr. Hassan Mezian

  • SOCDEM
  • Ústecký kraj
  • sociální věci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2012 13:38:29

Zrušení roudnické nemocnice povede ke snížení dostupnosti zdravotní péče

Zrušení roudnické nemocnice povede ke snížení dostupnosti zdravotní péče

Hassan Mezian (ČSSD) vystoupil na demonstraci za zachování roudnické nemocnice. Senátor za Litoměřicko a Slánsko podpořil občany Roudnice nad Labem a Podřipska, kteří si přejí další existenci nemocnice v regionu působící už 137 let.

„Zrušení nemocnice povede ke snížení dostupnosti zdravotní péče. Bojujme za nemocnici, bojujme za demokracii. Vidím vůli roudnického lidu v boji pokračovat. Sobotním protestem to nekončí,“ řekl v Roudnici n. L. senátor Hassan Mezian. V pondělí 19. listopadu se uskuteční veřejné slyšení v Senátu.

„Snížení dostupnosti zdravotní péče bude mít za následek pokles její kvality, komfortu, předražení. Rovněž tím dojde k porušení svobodné volby zdravotního zařízení,“ uvedl Hassan Mezian.

„Je nutné upozornit, že rušením akutních lůžek dochází k nezaměstnanosti: 400 zaměstnanců nemocnice a subdodavatelé. A tomu je nutné zabránit,“ uvedl Hassan Mezian.

Senátor rovněž upozornil na nejasnosti. „Dochází ke zrušení smluv s 12 zdravotnickými zařízeními a Podřipská nemocnice je jednou z nich. Pravděpodobně dochází k porušování zákona. Jsou tady kartelové dohody mezi pojišťovnami za požehnání ministerstva zdravotnictví. Dále dochází k navazování smluv bez výběrových řízení,“ konstatoval Hassan Mezian.

„Dochází k devastaci morálky ve zdravotnictví. Například vedení jedné nemocnice usiluje o likvidaci druhé, aby dostala její výkony. Přitom toto poškozuje obě nemocnice, které jsou kvalitní a odvádí nenahraditelné služby v regionu,“ podotkl senátor.

Hassan Mezian rovněž ocenil návštěvu senátora a kandidáta na prezidenta Jiřího Dienstbiera na demonstraci. „Je to už podruhé, co pan Dienstbier přijel do Roudnice n. L. a podpořil zachování Podřipské nemocnice s poliklinikou,“ připomněl senátor za Litoměřicko a Slánsko.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama