ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2015 14:27:28 - STOP!

Kučera: ,,Koalice se bránila elektronickým receptům, evidence tržeb jim ale nevadí“

Za koalici mluvit nemůžete, ale za sebe ano. Proč tomu tak je? Nebo nemá Kučera pravdu? Proč vám elektronické recepty vadily, když ET prosazujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2015 19:36:57 - MUDr. Igor Nykl
 Elektronické recepty jsou podobně jako EET krok správným směrem a předpoklady hovoří o poměrně velkých úsporách, kdyby se v ČR místo papírových receptů užívaly jen elektronické ( kdy v současné době je ročně zhruba 70 miliónů papírových a jen 1 milión elektronických) . V rámci projednávání zákona o léčivech, kde byla snaha uzákonit povinné elektronické recepty již nyní, se však překvapivě narazilo na 2 ne zcela objasněné věcí - ne jenom na údaj o tom, že okolo 20% lékařů není schopno ve svých praxích E- recept vydávat vzhledem k tomu, že nejsou schopni pracovat s internetem ( hlavně starší lékaři...) a dále že je problém s centrálním úložištěm E receptů v SÚKL( = státní ústav pro kontrolu léčiv). Obě věci vzbudily rozruch, nebylo zcela jasné, zda skutečně například u těch lékařů je problém s internetem takový, jak se udávalo - a tak se v rámci kompromisní varianty zvolilo, že povinnost vydávat E- recepty bude od r. 2018.