MUDr. Ivan David, CSc.

  • SPD
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2019 14:58:03 - kapsicin

Jste připraven hájit zájmy občanů ČR.

Dobrý den.Jste připraven hájit zájmy občanů ČR otevřením otázky v nevyplacených válečných reparací Německem v parlamentu EU ? M.O.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2019 17:50:13 - MUDr. Ivan David, CSc.
 Vaše otázka se zdá jasná, ale není. "Otevřením otázky" zřejmě míníte, že na vhodném místě řeknu, že je třeba, aby Německo vyplatilo České republice válečné reparace. Problém je však to, že takové vhodné místo bohužel neexistuje. Pojmem "otevření otázky" míníte evidentně "nastolení otázky". K tomu nestačí jeden, který otázku "položí", je třeba těch, kteří jsou ochotni o té otázce jednat. A ti všichni musejí mít autoritu, to znamená, že reálně zastupují státy. Tím sílnějším státem je v tomto případě Německo. Kde vidíte představitele ochotné jednat o reparacích. A jsem to já, kdo zastupuje v mezinárodních vztazích Českou republiku. Nebo jsem to já, kdo může být schopen na zástupcích České republiky tuto pozicfi vynutit? Asi těžko,že. Nestačí tedy, abych "byl připraven otevřít". Vy i já se musíme spokojit s tím, že se snažím dělat to, co mohu...