MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2014 23:59:44

Proč ANO nezískalo více procent ve volbách do EP 2014?

Proč ANO nezískalo více procent ve volbách do EP 2014?

Důvodů je více

Výsledky se dozvíme až zítra, vypadá to ale, že ANO nebude mít tak zdrcující úspěch jako ve volbách do Poslanecké sněmovny 2013. A to i přes geniální marketing. Těch důvodů bude jistě více. 

Především se z ANO již stává zavedená strana, která je navíc v tento okamžik u moci. Má tedy možnost plnit to, co slíbila voličům ve svém volebním programu. Což není nikdy tak snadné, jak to vypadá, takže logicky přichází první rozčarování a možná i zklamání.  

Osobně jsem si velmi přál, aby ANO byl ryzí pravicový subjekt. Napsal jsem o tom článek již 19.8. 2013 a samo Hnutí ANO si ho umístilo na svoji titulní stránku. Od té doby se toho mnoho událo a ANO určitě nelze označit za pravicovou stranu. Hnutí začíná dělat spíše středové či dokonce levicové kroky. To pravicový volič nevidí rád.

Dovoluji si tvrdit, že ANO v posledních dvou týdnech vyděsilo řadu pravicově smýšlejících voličů, mezi které se počítám. A to návrhem změn, které se přímo či nepřímo dotýkají milionu českých živnostníků resp. OSVČ. My živnostníci jsme určitě nečekali útok na naše finance a přímé či nepřímé zvyšování daní. Skutečně si nepřejeme, aby nám ANO či vláda ještě více sahaly do kapes. Jsme zvyklí se o sebe starat sami, chceme nízké daně jak jen to jde a v zásadě od státu potřebujeme pouze klid pro naše podnikání. Chceme, aby nám stát "šel z cesty". Jenom tak může naše země uspět a přesně tak také vznikají podmínky pro vznik nových pracovních míst. My totiž, na rozdíl od státu, ta pracovní místa vytváříme a dokážeme vytvořit. Stát může vytvořit pouze podmínky. 

Hnutí ANO nechť po volbách udělá analýzu bez malování si těchto věcí na růžovo. Vůbec nejlepší bude, když se znovu podívá na svůj volební program z roku 2013 a samo se zamyslí nad tím, zda skutečně plní to, co slíbilo. Tam někde si dovoluji tvrdit, že je klíč k aktuálnímu volebnímu výsledku. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama