MUDr. Jan Marušiak, PhD.

kandiduje na 3.místě za TOP 09 v Libereckém kraji do PS
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2018 18:41:00

Spor kolem "Čapáku"

Spor kolem "Čapáku"

Spor kolem Čapího hnízda se ustálil na dvou názorech.

V první skupině politiků, např. v ČSSD jsou ti, kteří trvají na tom, že již prvoinstanční rozsudek, který by uznal vinu Babiše a spol., by znamenal opuštění funkce. Toto chtějí zakotvit v koaliční smlouvě.

Druhá skupina politiků, např. těch z KSČM či z okruhu hlavy státu i prezident samotný, trvá na požadavku definitivního pravomocného výroku soudu jako pádného důvodu k demisi, jinak platí presumpce neviny. Za této situace bych poradil sociálním demokratům - vytáhněte do boje s MUDr. Rathem, navrhněte ho na ministra zdravotnictví či jiného resortu s klidným svědomím protiváhy k ANO, neb i zde na pravomocný finální výrok soudu dosud veřejnost i politici čekají.

V Čapím hnízdě "lítá" 50 milionů neoprávněně a podvodně získaných, v Rathově krabici byly taky miliony, jistě neoprávněně nabité.
Pokud Vám to přijde absurdní - no ano, je. Jako celá naše současná politická debata.

MUDR. JAN MARUŠIAK, PRIMÁŘ CÉVNÍ CHIRURGIE KRAJSKÉ NEMOCNICE LIBEREC

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama