MUDr. Jan Síla

  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2022 15:09:00

Je potřeba myslet také na naše lidi

Je potřeba myslet také na naše lidi

Projev na 15. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2022 k vládnímu návrhu zákona o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny, vyvolaným invazí vojsk Ruské federace

 Vážená paní předsedkyně, dámy a pánové,

já bych měl jenom takovou jednu připomínku. V žádném případě nezpochybňuji pomoc ukrajinským utečencům, ale je potřeba se také na to dívat trošku reálně a myslet také na naše lidi. Když jsem si jenom tak spočítal, co se týká počtu nebo co se týká plateb za státní pojištěnce, a tito lidé budou prakticky všichni státní pojištěnci, každý tento člověk nebo každý státní pojištěnec nás stojí 21 tisíc korun ročně. Když si to vynásobíme půl milionem, tak je to kolem 60 (6?) miliard. A to nejsou započítány ještě náklady na skutečnou léčbu.

A já se tudíž tážu, já nevím, vlády nebo reprezentanta vlády pana ministra, jakým způsobem se tady tyto finance budou řešit, jestli to bude narůstat jako státní dluh nebo... Navíc ještě, když si uvědomíme, že bylo 14 miliard korun z plateb za státní pojištěnce v novém rozpočtu odečteno.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama