MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2020 12:12:00

Celkem bude podpořeno osm dětských domovů

Celkem bude podpořeno osm dětských domovů

Finanční dar od společnosti ČEPS pomohl Vysočině s nákupem ochranného materiálu a vybavení pro děti v dětských domovech.

Pandemie virového onemocnění COVID-19, která zasáhla Českou republiku, výrazně ovlivnila běžný život všech občanů. Společnost ČEPS nabídla Kraji Vysočina finanční dar ve výši 800 tisíc korun za účelem řešení problémů, které tato situace způsobila, a to prostřednictvím svého dárcovského programu. „Velmi si vážím nezištné a rychlé reakce, kterou společnost ČEPS pomohla pracovníkům sociálních služeb, zdravotníkům a dětským domovům v Kraji Vysočina. Rád bych za všechny i touto cestou společnosti ČEPS poděkoval,“ říká Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina.

Polovinu této částky použil Kraj Vysočina na nákup ochranných prostředků pro krajská zdravotnická a sociální zařízení, především respirátorů vyšší třídy (FFP2, FFP3). Jejich pořízení posílilo operativní zásobu strategického materiálu, který je připraven k okamžitému vyskladnění v případě mimořádné epidemiologické situace. Zbývajících 400 tisíc korun pomůže především dětským domovům na území kraje s pořízením IT vybavení pro vzdálenou výuku v obdobích bez možnosti kontaktní docházky. „Celkem bude podpořeno osm dětských domovů, při jejich výběru rozhodoval počet dětí, které budou s technikou pracovat. Pořízeny budou nejen notebooky, ale i sluchátka s mikrofonem pro individuální výuku žáka. Kývli jsme i na posílení konektivity resp. zvýšení rychlosti připojení nebo zlepšení přenosu signálu,“ popsal využití daru Jiří Běhounek.

Společnost ČEPS je výhradním provozovatelem přenosové soustavy ČR, která tvoří páteřní síť elektrizační soustavy. Realizuje přenos elektřiny od výrobců k distributorům a dále udržuje rovnováhu mezi výrobou a spotřebou elektrické energie, která je nezbytným předpokladem fungování elektrizační sítě. Posláním společnosti je především zajištění bezpečného a spolehlivého provozu a rozvoje přenosové soustavy v rámci propojených evropských soustav. ČEPS, a. s., udržuje, obnovuje a rozvíjí 43 rozvoden se 77 transformátory a trasy vedení velmi vysokého (vvn) a zvláště vysokého (zvn) napětí o celkové délce přes 5 500 kilometrů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama