MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2020 17:46:00

Kraj chce dotacemi přispět na vybavení stomatologických ordinací

Kraj chce dotacemi přispět na vybavení stomatologických ordinací

První tři města našla nové zubaře a požádala o krajské dotace na vybavení jejich ordinací.

Humpolec, Světlá nad Sázavou a Ždírec nad Doubravou získají od Kraje Vysočina dotace na vybavení zubařských ordinací. Města celkem požádala o 800 tisíc korun. „Dotační program na podporu dovybavení stomatologických ordinací vyhlásil kraj loni, má pomoci s dostupností lékařské péče zejména v menších městech, zvýhodněné jsou obce do 10 tisíc obyvatel Kraj nabízí městům až 50% pomoc z celkových nákladů, maximálně 300 tisíc korun,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek s tím, že letos má kraj k rozdělení za tímto účelem připraveno až 1,5 miliónu korun.

Podle informace Vladimíra Novotného, náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví se obec zavazuje zajistit poskytování primární ambulantní péče v oboru zubní lékařství novým nebo navazujícím poskytovatelem v příslušné obci po dobu minimálně 5 let od zahájení poskytování zdravotních služeb s tím, že nejzazší termín zahájení poskytování zdravotních služeb je do konce příštího roku. „Účelem programu je zajistit dostupnost primární ambulantní zdravotní péče v oboru zubní lékařství u registrujících poskytovatelů zdravotních služeb v menších sídlech na Vysočině. Je určený pro obce i svazky obcí. Předpokládá se, že pořizována budou nejen stomatologická křesla, ale i rentgeny a jiné zdravotnické přístroje,“ uvedl Vladimír Novotný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama