MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2010 14:01:00

Pracujeme pro náš kraj

Pracujeme pro náš kraj

V Třebíči se s voliči pozdravil také hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek.

V Třebíči se s voliči pozdravil také hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek, lékař a předseda Komise Rady Asociace krajů ČR pro zdravotnictví. Zajímalo nás, čeho by chtěl ve svém kraji po volbách docílit a co je jeho prioritou.

„Za rok a půl už obyvatelé mohli posoudit, zda se zasazujeme o to, aby se jim lépe žilo. Snažíme se dokončit rozestavěné nemocnice a zvýšit úroveň péče, protože u nás v kraji není krajská nemocnice ve smyslu fakultní nebo vyšší, takže nám jde o to, aby nemocnice poskytovala tu nejvyšší péči, kterou může. Dále opravuje velké množství silnic, které jsou ve špatném stavu. Chceme větší dostupnost z Jihlavy do Třebíče a na dálnici. Dalším bodem je v tomto regionu tradičně zemědělství, velmi důležitá komodita pro Vysočinu. Samozřejmě také lesnictví, nyní sledujeme boj, zda lesy zůstanou státním majetkem nebo jestli budou těžební aktivitou nadnárodních společností zlikvidovány. Je toho hodně, situace není jednoduchá, mnoho finančních prostředků není a výhledy pro rok 2011 až 2012 příliš optimistické nejsou. Přesto neváháme a připravujeme taková opatření, abychom situaci udrželi a rozvoj posunuli dál,“ říká hejtman Jiří Běhounek. Jelikož je povoláním lékař, jeho prioritou je zdravotnictví, které má také v kraji na starosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama