MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2015 17:55:00

Přesvědčujeme přesvědčené

Přesvědčujeme přesvědčené

Třebíčská výzva s odezvou

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek se v Třebíči zúčastnil konference Umíme postavit 5. blok v Dukovanech včas?, na které podepsal tzv. Třebíčskou výzvu. Dokument adresovaný Vládě České republiky shrnuje požadavky zástupců regionu na jeho budoucnost v souvislosti s dostavbou Jaderné elektrárny Dukovany. „I když tady v Třebíči přesvědčujeme přesvědčené, je dobré, že hlas z regionu je stále silněji slyšet,“ řekl na středeční konferenci Jiří Běhounek. K výzvě se přidali i někteří vysočinští poslanci a senátoři.

Ve výzvě je silný apel na vládu, aby co nejdříve schválila Státní energetickou koncepci a vytvořila dostatečné účinné legislativní nástroje k realizaci Národního akčního plánu jaderné energetiky.

„Rozšíření Jaderné elektrárny Dukovany se řadí mezi stěžejní téma, jehož řešení bude mít stěžejní dopad na region. Samozřejmě nám jde o pozitivní dopady a zajištění dalšího rozvoje regionu,“ poznamenal krajský radní Petr Krčál.

Zapojení českého průmyslu do přípravy a realizace nových projektů jaderných zdrojů v ČR je podle účastníků konference důležité z hlediska udržení a rozvoje zkušeností českého průmyslu, z pohledu využití domácího potenciálu a je to také možnost expanze českých firem do zahraničních projektů. K Třebíčské výzvě se přidal i prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý, který na konferenci potvrdil, že výstavba pátého bloku je klíčová pro udržení pokračování výroby v Dukovanech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama