MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2020 7:37:00

Spolupráce kraje a Věznice ve Světlé nad Sázavou pokračuje

Spolupráce kraje a Věznice ve Světlé nad Sázavou pokračuje

Vysočina patří mezi regiony, které se dlouhodobě podílejí na projektech resocializace odsouzených a podporují věznice na svém území.

V úzké spolupráci jihlavské Obchodní akademie, Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnická školy, Střední odborné školy služeb a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Úřadu práce Havlíčkův Brod, věznice a kraje má nyní možnost šest vybraných odsouzených žen z Kraje Vysočina získat v rámci 250 hodin teoretické i praktické výuky kvalifikaci kadeřnice.

„Podpora vzdělávání je jednou z možností prevence recidivy, navíc se zaměřujeme na získání profesní kvalifikace, která je na trhu práce žádaná,“ říká Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina. „Otevření kvalifikačního kurzu kadeřnice je dalším dílkem naší spolupráce,“ doplňuje hejtman Běhounek.

Náklady spojené s rekvalifikací hradí Úřad práce ČR. Krajská škola poskytne odborníky a Kraj Vysočina zakoupil materiální vybavení - kufříky s profesionálními kadeřnickými pomůckami, fény, kulmy a další potřeby pro výuku, v celkové hodnotě více než 60 tisíc korun. Věznice připravila učebnu a podmínky ke studiu pro odsouzené. V minulosti odsouzené ženy mohly absolvovat přímo tříletý výuční obor kuchař, případně se i v tomto oboru rekvalifikovat. Podpora se týká i zaměstnanců věznice, kdy sociální pracovníci byli zahrnuti do vzdělávacích programů realizovaných krajem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama