MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2010 16:10:00

Ví vůbec ministerští úředníci, co se v krajích děje?

Ví vůbec ministerští úředníci, co se v krajích děje?

Prohlášení hejtmana k financování Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina.

Důrazně se ohrazuji proti tvrzení člena vedení Ministerstva zdravotnictví ČR, 1. náměstka ministryně Marka Šnajdra (ODS), který bezostyšně plošně kritizuje stav zdravotnictví v regionech. Činí tak bez hlubší znalosti konkrétních podmínek v krajích. Ptám se zcela oprávněně: Ví vůbec ministerští úředníci, co se v krajích děje a jaké mají pacienti krajských zdravotnických zařízení potřeby?
 

Kraj Vysočina v letošním roce otevře hned tři nová výjezdová stanoviště Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina v Přibyslavi, Velké Bíteši a Jemnici, která vybaví moderní technikou a  výjezdovými vozy - vše řádově za 30 mil. Kč. A toto se děje bez jakéhokoli příspěvku státu nebo dotace ministerstva zdravotnictví, které kraj bezdůvodně ústy svého náměstka kritizuje. Jedinou personální "změnou" na krajské záchrance byl plánovaný přechod jejího ředitele na post krajského vedoucího odboru zdravotnictví. Dnes koordinuje činnost všech zdravotnických zařízení v regionu.

 

Z tohoto místa vzkazuji: Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina patří ke špičce ve svém oboru, zaměstnává odborníky, jejichž práci jako lékař umím ocenit a z pozice hejtmana se snažím nalézt prostředky na posílení hodnocení jejich práce. V loňském roce se nám podařilo na platy ve zdravotnictví najít ve vlastním rozpočtu navíc přes 40 mil.  Kč, každoročně také zvyšujeme krajský příspěvek na provoz zdravotnické záchranné služby.

 

Příspěvek kraje Vysočina na provoz Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina

rok 2008                 165 767 835,- Kč

rok 2009                 174 333 425,- Kč

rozpočet rok 2010  187 857 000,- Kč

 

Vyzývám tímto náměstka ministryně zdravotnictví Marka Šnajdra, aby se vedení kraje Vysočina, občanům i regionálním zdravotníkům neprodleně omluvil za svá tvrzení, která očerňují vedení kraje Vysočina a jsou nehoráznou pomluvou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama