ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2010 12:10:00

Dík za úspěšné EXPO 2010 patří i Topolánkově vládě

Dík za úspěšné EXPO 2010 patří i Topolánkově vládě

Symbolickou tečku za veleúspěšnou českou účastí na EXPO 2010 viděl Velký sál Černínského paláce.

Křest knihy o českém pavilonu na Všeobecné světové výstavě EXPO 2010 v Shanghai formálně zakončil mimořádně úspěšnou prezentaci domácí kultury v zahraničí. Úvodního slova knihy i samotného křtu se ujal ministr kultury Jiří Besser.

Cena mezinárodního kulturního střediska šanghajské vlády za nejkreativnější přínos mezinárodní kulturní výměně, stříbrná medaile za kreativitu, jeden z pěti nejnavštěvovanějších pavilonů. To jsou jen tři příklady z dlouhé řady „nej", které by se daly o českém pavilonu na EXPO 2010 napsat. Bez nadsázky fenomenální úspěch, o kterém by si mnohem větší a papírově věhlasnější projekty řady jiných zemí mohly nechat jen zdát. Úspěch je o to cennější, že se česká účast na Všeobecné světové výstavě v Číně rodila velmi složitě a na poslední chvíli.

„Chtěl bych v prvé řadě ocenit práci celého týmu, který stál za Generálním komisařem účasti České republiky Pavlem Stehlíkem. Zároveň bych ale rád řekl, že dík patří i vládě Mirka Topolánka, která svým rozhodnutím tuto důležitou prezentaci naší kultury v zahraničí umožnila. Dnes už myslím nemůže nikdo soudný pochybovat, že to v žádném případě nebyly vyhozené peníze," řekl při křtu knihy o české účasti na EXPO 2010 ministr kultury Jiří Besser.

„Měl jsem to štěstí doprovázet pana ministra při jeho návštěvě světové výstavy a náš pavilon patřil skutečně k naprosté špičce. Viděli jsme i daleko monstróznější projekty velkých evropských zemí, kde by člověk očekával strhující zážitky, ale snad s výjimkou Itálie to prostě nebylo ono. My jsme byli opravdu dobří. Možná je to dáno i tím, že pan Generální komisař má v týmu mého spolužáka ze střední školy Jirku Potužníka," dodává s úsměvem tajemník ministra kultury Stanislav Brunclík

Český pavilon má kromě řady subjektivních ocenění ještě jedno, které je opravdu těžko zpochybnitelné. Celý náš projekt odkoupil čínský partner za 30 milionů korun.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama