MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2020 18:37:00

Senátoři, zastydlí politici, stydím se za vás

Senátoři, zastydlí politici, stydím se za vás

Komentář na facebookovém profilu k řešení koronaviru dvěma komorami parlamentu

Zdravím všechny.

Senátoři, styďte se!

Jedna země, jedna pandemie, dvě komory parlamentu – dva názory na řešení pandemie.

Ve středu od 14 hodin zasedal zdravotnický výbor poslanecké sněmovny na dlouhodobě plánované schůzi s pevným programem. Pozváni byli představitelé ministerstva zdravotnictví v čele s ministrem Vojtěchem a náměstkem Prymulou.

Zásadním bodem kromě projednávání tří sněmovních tisků byla strategie dalšího postupu v boji s koronavirovou infekcí. Připomínám, že většina členů zdravotního výboru jsou zkušení lékaři, zdravotníci a organizátoři zdravotnictví. Profesor Prymula omluvil ministra souběžně „grilovaného“ v senátu a vysvětlil současný postup ministerstva a vlády, odpověděl na množství otázek, spolu s hlavní hygieničkou diskutovali některá odborná doporučení členů výboru k odběrům, distribuci ochranných pomůcek, preventivním vyšetřením, směrování pacientů pozitivních na koronavirus dle charakteru onemocnění, posuny očkování u dětí aj. a některé z nich – například zákaz přítomnost otců u porodů – ministerstvo vyhlásilo jako okamžitě platné. Po odborné debatě trvající 1,5 hodiny vyprovodil prof. Prymulu potlesk a slova podpory ve vztahu k postupu řešení infekce od poslanců – členů zdravotního výboru.

Šlo o zcela apolitickou a věcnou diskuzi. Pan profesor odcházel rychle zpět do senátu, kam šel podpořit ministra Vojtěcha, kterého napadali opoziční senátoři a kritizovali údajně liknavý postup vlády. Kritizovali za pomalost vládu, která přitom hned jako druhá v Evropě po Maďarsku vyhlásila nouzový stav a navázala tak na řadu již dříve přijatých zásadních opatření, která dříve opozice hodnotila jako nepřiměřeně přísná. Tak trošku opoziční kotrmelec. Poslanci – odborníci jedné komory – vedou věcnou, odbornou diskuzi a snaží se pomoci řešení této katastrofické situace.

Druhá komora vede destruktivní kritiku, zpochybňuje postup vlády a důvěru občanů v přijímaná opatření. NEUVĚRITELNÉ!!!

Politika tady není na místě, šanci má jen společný postup!!!

Kolegové ze zdravotního výboru, děkuji Vám.

Senátoři, zastydlí politici, stydím se za Vás.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama