MUDr. Jitka Chalánková

  • Prostějov
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2013 13:15:50

Jitka Chalánková navštívila Zábřeh

Jitka Chalánková navštívila Zábřeh

Jitka Chalánková navštívila Zábřeh: jednala se starostou a diskutovala s místními podnikateli

10.6.2013

Zábřeh – Poznání skutečných problémů, které tíží a sužují město, a nástin jejich možných řešení bylo hlavním cílem setkání poslanců parlamentu za Olomoucký kraj se zástupci samosprávy i podnikatelského sektoru v Zábřehu v pondělí 10. června.

Setkání se konalo z iniciativy starosty Zábřeha Františka Johna, který přivítal poslankyni Jitku Chalánkovou i bývalého senátora Adolfa Jílka na zámku Skalička. Přivítání se rovněž zúčastnili majitelé zámku pánové Kamil Pilka a Patrik Petrík, a také dva zaměstnanci místního Městského úřadu. Vlastníci zámku seznámili vzácné hosty s jeho historií, s postupem nutných rekonstrukčních prací i s jeho současným využitím. Za doprovodu starosty Johna se následně Jitka Chalánková i Adolf Jílek přesunuli do společnosti  SULKO, která vyrábí plastová i hliníková okna a patří v zábřežském regionu k největším zaměstnavatelům. Jednatel společnosti Libor Suchánek a výkonný ředitel Petr Suchánek seznámili návštěvu s výrobním programem i výsledky firmy.

Závěr celého programu patřil schůzce se zástupci místních podnikatelských subjektů na zábřežské radnici. Zde se k Jitce Chalánkové a exsenátoru Jílkovi připojil i současný poslanec Bořivoj Šarapatka. Po představení jednotlivých zúčastněných se v zasedací místnosti radnice rozproudila velice živá a bohatá diskuse. Místní podnikatele nejvíce pálí zcela nevyhovující vzdělávací systém, který neprodukuje kvalifikovanou pracovní sílu, kterou by nutně potřebovali. „Za posledních dvacet let se v naší zemi vytratila kultura poctivé práce,“ vyjádřil se jednatel SULKA Libor Suchánek. 

„I když si to mnozí lidé myslí, nežijeme ve vzduchoprázdnu. Je dobré vidět problémy i z druhého strany a myslím si, že dnešní návštěva Zábřeha nám přinesla další podněty v naší práci,“ řekla Jitka Chalánková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama