MUDr. Jitka Chalánková

  • Prostějov
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2013 9:45:46

Senice na Hané mají konečně hotovou kanalizaci i čistírnu odpadních vod

Senice na Hané mají konečně hotovou kanalizaci i čistírnu odpadních vod

Dlouholeté potíže s odpadními vodami už obyvatele Senice na Hané nemusejí trápit. Problém, o kterém se diskutovalo skoro deset roků, se podařilo vyřešit během necelých dvou let a ve čtvrtek 6. června byla největší investice v obci zakončena,

Slavnostního zakončení se zúčastnila i poslankyně Jitka Chalánková za doprovodu svého kolegy z poslanecké sněmovny Bořivoje Šarapatky.

„O konečné podobě se vedly v obci velké třenice. Nakonec jsme se dohodli a potřebnou kanalizaci i čistírnu v obci vybudovali,“ svěřil se starosta Senice na Hané Michal Tichý (STAN). Celkové náklady na realizaci projektu dosáhly částky 123 miliónů korun včetně DPH. Je samozřejmé, že takovou investici si obec nemohla dovolit a musela využít dotačních titulů. „Státní fond životního prostředí přispěl 73 milióny z Operačního programu Životní prostředí a Olomoucký kraj dalšími čtyřmi milióny korun. Zbytek jsme pokryli díky investičnímu úvěru,“ dodal starosta Tichý.

Důležitý projekt realizovala firma Commodum, spol. s r.o., která vybudovala více jak 10 kilometrů kanalizace. „Samozřejmě tak velká investice se neobešla bez problémů. Ty se nám ale podařilo v součinnosti s obcí vždy vyřešit,“ uvedl jednatel zhotovitele Miroslav Zendulka.

Díky kanalizaci se podařilo obci i opravit místní komunikace, kterých se stavba dotýkala. „Dokud nebyly všechny sítě v zemi, nešlo provádět finální úpravu komunikací. Přesto nám zbývá opravit i zbývající místní cesty i komunikace patřící kraji. Plánujeme to v příštím roce a doufám, že se nám to podaří,“ řekl starosta Michal Tichý, který je názorným příkladem toho, když se chce, dají se více méně obtížně realizovatelné myšlenky převést do konkrétní podoby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama