ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2010 15:20:00

Polní kuchyně nakrmila celé Troubky

Polní kuchyně nakrmila celé Troubky

Vesnice na Přerovsku již podruhé zažila ničivé povodně.

Vesnice na Přerovsku již podruhé zažila ničivé povodně. Zaplavená byla většina domů. Dnes už začíná voda opadat a místní obyvatelé pomalu sčítají škody a začínají s úklidem.

Před třinácti lety byla sice voda ničivější, odkázáni na cizí pomoc jsou ale obyvatelé Troubek i dnes. Nefunguje elektřina, na mnoha místech neteče voda, chybí čistící prostředky a hlavně jídlo.

Na pomoc byla proto povolána Armáda ČR s polní kuchyní. Jen během úterního večera uvařili vojáci z olomouckého ženijního praporu přes třináct set jídel. Servírovala se polévka, párky, i guláš. Vyhřívané stany vojenské polní kuchyně jsou místním lidem i záchranářům k dispozici ve dne v noci.

Lidem, kteří se do polní kuchyně sami nedostanou, vojáci jídlo rozvezou. Kromě potravin přivezla armáda také zásoby balené vody a rozdává teplé nápoje, které v deštivém počasí rozhodně přijdou vhod.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama