ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2010 11:00:00

Magistrát hl. m. Prahy se dohodl s firmou Haguess na narovnání původních smluv

Magistrát hl. m. Prahy se dohodl s firmou Haguess na narovnání původních smluv

Ředitel Magistrátu hl. m. Prahy Martin Trnka a ředitel Dopravního podniku (DP) Martin Dvořák v pátek podepsali se společností Haguess, a.s. dodatky k původním smlouvám na projekt Opencard.

Ty budou pro město i DP nyní podstatně výhodnější. Nově uzavřené smlouvy řeší nejen licenční práva, ale také finanční vyrovnání pohledávek vyplývajících z dřívějších dohod.

Nové licenční ujednání umožní vedení města pověřit zajištěním Provozu Pražského Centra Kartových Služeb jinou společnost, to původní smlouva neumožňovala. Vedle rozšíření licenčních práv společnost Haguess, a.s. také přistoupila na snížení výše licenčních poplatků při současném dokončení emise karet na celkový počet 650 tisíc. To v praxi znamená, že společnost Haguess, a.s. bez nároku na dodatečnou úhradu vydá pro hlavní město Praha dalších cca 260 tisíc karet Opencard. Počet licenčních práv a vydaných karet tak za současného objemu vynaložených prostředků dosáhne 650 tisíc.

„Podepsané dohody pochopitelně vítám. Pro mě jako primátora Prahy bylo vždy klíčové, aby naši dodavatelé odváděli kvalitní práci za dobré ceny. Projekt Opencard má velký potenciál dalšího rozvoje, nebylo ale možné pokračovat v připravené práci. To se nyní stalo a já pevně věřím, že dnešním dnem začíná zcela jiná etapa projektu elektronické karty Prahy,“ uvedl primátor Pavel Bém.

Vedle licencí se nové dohody týkají také zajištění dalšího provozu Pražského centra kartových služeb (PCKS). Společnost HAGUESS, a.s. zajistí dle této smlouvy provoz PCKS do 30.6. 2010. Další zajištění Provozu PCKS je tak možné řešit prostřednictvím otevřeného výběrové řízení.

Oproti stávajícím smlouvám tak úspora dosáhne více než 120 milionů Kč. Zároveň se dnešním podpisem dohod výrazně snižují náklady na každou jednotlivou Opencard na částku cca 1280 Kč, což je suma srovnatelná s ostatními kartovými systémy v ČR. Tato částka se však bude ještě snižovat při vzrůstajícím objemu celkové emise karet. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama