ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2010 16:26:59

Primátor ocenil žáky kunratické školy

Primátor ocenil žáky kunratické školy

Šlo o ocenění za pomoc při záchraně života.

Dva žáci 9. třídy ze Základní školy Kunratice, David Běhunek a Filip Kárník, dnes převzali z rukou primátora hlavního města Prahy Pavla Béma Pamětní list a poukazy na odběr knih v Luxoru v hodnotě tří tisíc korun. Ocenění si zasloužili za asistenci při záchraně lidského života, kterému poskytli odbornou první pomoc a zavolali záchrannou službu a policii.

„Tito dva chlapci vaší základní školy projevili nejen mimořádnou odvahu, ale především chladnou hlavu při záchraně lidského života. Jménem vedení hlavního města Prahy a kohokoli, kdo může potřebovat pomoc druhých, vám gratuluji,“ řekl Pavel Bém. Pro oba chlapce měl ještě překvapení, a to pozvání na pracoviště dispečinku pražských hasičů.

David Běhunek a Filip Kárník v pondělí 14. prosince 2009 ve večerních hodinách zachránili chodce, kterého srazilo auto v ulici K Libuši. David Běhunek, který je členem Sboru dobrovolných hasičů v Kunraticích, poskytl zraněnému odbornou první pomoc. Filip Kárník mobilním telefonem přivolal záchrannou službu a policii. Tímto svým činem oba chlapci pomohli při záchraně lidského života.

Kunratická základní škola ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou hl. m. Prahy připravila na dnešní den svým žákům kurz první pomoci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama