ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2010 18:05:18

Prohlášení k mimořádné události na stavbě tunelového komplexu Blanka

Prohlášení k mimořádné události na stavbě tunelového komplexu Blanka

K mimořádné události - sesuvu půdy v severní tunelové troubě - na stavbě tunelového komplexu Blanka došlo 5. července 2010 ve 23.31 hodin. Příčiny této události se šetří.

Podal jsem trestní oznámení na neznámého pachatele. Zadal jsem zpracování analýzy možnosti vypovězení smlouvy zhotoviteli, společnosti Metrostav. Dále jsem si vyžádal do čtvrtka 8. července 2010 nejpozději do 14.00 hodin zprávu o situaci, příčinách a důvodech mimořádné události ode všech účastníků stavby. A do konce týdne chci mít právní posudek možnosti uplatnění sankce ze smlouvy o dílo o nedodržení technologických postupů.

Absolutní prioritou je garance bezpečnosti výstavby a bezpečnosti Pražanů, v tomto ohledu je nezbytné, aby dodavatel stavby, společnost Metrostav, garantoval, že se situace nebude opakovat, že v budoucnu nebude stavbou ohroženo zdraví a životy občanů a ani majetek soukromý či jiných vlastníků. 

Vzhledem k závažnosti problému je svoláno mimořádné jednání Rady hlavního města Prahy na pátek 9. července 2010 v 10 hodin. Jediným bodem bude situace na stavbě tunelového komplexu Blanka. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama