ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2011 16:35:00

Uvádění románových příběhů na pravou míru

Uvádění románových příběhů na pravou míru

Mám nevýhodné postavení - nevlastním noviny ani v nich nepracuji, a proto si do nich nemohu napsat, co mě napadne - přesto učiním jeden z mnoha pokusů bránit se proti vydávání románových příběhů s hororovými prvky za domnělé zpravodajské texty.

HN ze dne 2. února přesvědčivě tvrdí, že jsem již více než měsíc na cestách. Zmizel jsem před "problémem" tunelu Blanka. Nikdo o mně neví. Nikomu nechybím. Jsem na horolezecké expedici v Ohňové zemi. Po přečtení tohoto mimozemského sci-fi textu jsem zase dospěl k závěru, že autor Ohňovou zemi vyměnil za ohnivou vodu, jež mu zakalila mysl.

Více než týden jsem v Praze. Vrátil jsem se po dvacetidenní výpravě - mimo jiné - na nejvyšší horu Jižní Ameriky Aconcaguu. Tato hora není v Ohňové zemi. V Ohňové zemi totiž vůbec není příliš hornatá krajina.

Když současný primátor Bohuslav Svoboda v jakémsi televizním pořadu pronesl informaci o navýšení nákladů na výstavbu tunelového komplexu, bohužel poněkud zkreslenou a neúplnou, byl jsem již několik dní na cestě. Nemohl jsem proto před ní, ještě nevyřčenou, utíkat. Z jednoduchého důvodu - nevěděl jsem totiž, že se o ni pan primátor podělí.

V okamžiku, kdy se tak stalo, jsem reagoval, abych tyto mystifikace vyvrátil. I o tom lze ve veřejných sdělovacích prostředcích vyhledat poměrně přesvědčivé důkazy včetně časových údajů.

Za mého působení ve funkci primátora Rada HMP neschválila žádné navýšení nákladů na výstavbu tunelu Blanka, a navíc prokazatelně dodržovala schválený časový harmonogram stavby. Nemusím asi zdůrazňovat, že jakékoli prodloužení ražby je pro Pražany katastrofou. Asi je zbytečné podotýkat, že před problémy neutíkám.

Jediné tvrzení HN, které se mi nepodařilo ověřit, a tím pádem ani vyvrátit, je, zda jsem opravdu nikomu nechyběl. Dostal jsem nabídku "vše vysvětlit" v rozhovoru. Vážená redakce, nemám co vysvětlovat. Snad spíše vy byste měli vysvětlit, kam chodíte pro inspiraci na své báje a pověsti. A ostatní média, která otrocky převzala nepravdivá tvrzení, by se měla také zachovat slušně a uvést místo dezinformací informace pravdivé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama