MUDr. Pavel Plzák

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2016 17:38:03

Evropa jako dům, není uzamčený, okna má dokořán a vstoupí do něj kdo chce

Evropa jako dům, není uzamčený, okna má dokořán a vstoupí do něj kdo chce

Pavel Plzák a jeho pohled na dnešní dění v Evropě

Současná situace v Evropě je popisována a komentována ze všech úhlů pohledu, ze kterých se jeví jako velmi složitá. Nikdo netvrdí, že není komplikovaná, ale při použití zdravého selského rozumu začne jádro problému a cesta k jeho řešení velmi rychle krystalizovat.

Považuji-li současnou Evropu za můj domov, napadá mě její její přirovnání k vlastnímu rodinnému domu. V současné době je stav takový, že tento dům není uzamčený, okna má dokořán a do tohoto domu si vstoupí kdo chce a kdy chce. Klidně i bez pozvání s tím, že venku je špatné počasí a tady se mu líbí. Považuje za samozřejmost, že jej nasytím a napojím, popřípadě mu poskytnu nějakou zábavu. Pokud se mi bude zdát, že by již mohl jít svou cestou, namítne, že je momentálně nemocen a tudíž nikam nepůjde. Případně začne z oken vykřikovat, jaký jsem to zlý člověk. Bude-li se cítit mým chováním frustrován, klidně mi v domě něco rozmlátí, v horším případě začne mé dceři mávat nožem před obličejem. V některých lépe vybavených a pohodlnějších pokojích mého domu začíná být nezvaných návštěvníků více, nežli jsem schopen obsloužit, což nesou samozřejmě s nelibostí. Některé pokoje se snažím uhájit téměř prázdné, abych sám měl kde spočinout.

Tak co, vážený čtenáři, cítíte a vidíte to stejně? Ať si kdo chce co chce říká, zbývá mi jediné řešení, nežli mě celá situace materiálně zruinuje a ruinu se promění i můj dům. Uzamknout zbývající pokoje, zavřít okna, na vstupní dveře dát pořádnou závoru a celý objekt vybavit moderním zabezpečovacím zařízením. A kdo toto řešení dehonestuje, bude možná, až mu jeho dům spadne na hlavu, jedním z těch, kteří budou zvonit u dveří mého domu.

Pavel Plzák, poslanec za ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama