MUDr. Pavel Plzák

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2016 10:39:31 - FrenFajn

Dalajláma

Dobrý den, jaký je postoj ANO k Dalajlámovi? Stojíte spíše na straně ústavních činitelů a ztotožňujete se s jejich prohlášením, nebo na schůzce Hermana s Dalajlámou nevidíte nic špatného? Může nebo nemůže setkání vládních činitelů s Dalajlámou negativně ovlivnit obchodní vztahy mezi ČR a Čínou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.10.2016 18:37:29 - MUDr. Pavel Plzák
Přestože mám rozporné informace o fungování teokracie v Tibetu a historickému propojení tohoto území s Čínou, považuji Dalajlámu za náboženskou autoritu takového významu, že žádná cizí země nemůže členům naší vlády povolovat, zda se s ním mohou či nemohou setkat. Dopis čtyř ústavních činitelů odsuzuji. Obchodní vztahy s Čínou jsou výrazně asymetrické a slouží pouze jedné straně k přístupu na trh té druhé, všichni víme, která je která. Zatím nám tento vztah nic významného nepřináší , zvláště pro zaměstnanost nebo efektivní investice, na rozdíl od vztahů např. s Jihokorejskou republikou. Vyjádření Číny považuji za vydírání a nárokování zakázky na dostavbu Dukovan bez výběrového řízení již vysloveně za drzost.