MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2010 20:17:00

Energetická bezpečnost tkví v diverzifikaci zdrojů

Energetická bezpečnost tkví v diverzifikaci zdrojů

Předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka měl projev na zasedání předsedů parlamentů zemí Regionálního partnerství v debatě o tzv. „východní dimenzi EU".

Předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka dnes na zasedání předsedů parlamentů zemí Regionálního partnerství v debatě o tzv. "východní dimenzi EU " uvedl, že dojít k deklarovaným cílům nelze bez vstřícného postoje Ruska. "Vztahy mezi Ruskem a Evropskou unií jsou zatíženy řadou problémů a nemám na mysli jen ty historické," řekl předseda českého Senátu ve svém projevu. "Jde i o oblast, kterou jsme tu diskutovali včera večer, totiž o energetickou spolupráci. Je třeba Rusům trpělivě vysvětlovat, že ani východní dimenze, ani kroky k energetické bezpečnosti nejsou kroky namířené proti Rusku. Naším cílem je stabilizace jak ekonomických, tak institucionálních poměrů v zemích bývalého Sovětského svazu na jedné straně a neohrozitelnost naší energetické bezpečnosti na straně druhé. To je legitimní závazek," uvedl dále Přemysl Sobotka.

O energetické bezpečnosti se předsedové parlamentů zemí RP radili již včera večer. "Závěr je celkem jasný," řekl předseda Senátu. "Je nutná diverzifikace energetických zdrojů, nové ropovody a plynovody pro stávající zdroje z východu nejsou řešením. Jsem rád, že většina diskutujících se přiklonila k renesanci jaderné energetiky," uvedl Přemysl Sobotka.

"Velmi oceňuji to, že Poláci kromě předsedů zemí Regionálního partnerství, pozvali i kolegy z Rumunska, Bulharska a Chorvatska. Spolu s pobaltskými zeměmi tu vzniká silný hlas členských zemí EU, který doufám nebude v Bruselu, v případě, že se ozveme, přeslechnut," dodal předseda Senátu Parlamentu ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama