MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2012 20:18:00

Evropská komise vytáhla falešné karty

Evropská komise vytáhla falešné karty

Ústy Jose Barrosa včera nepromluvila budoucnost Evropské unie, ale minulost jedné části Evropy, ke které bychom se podle mého názoru neměli vracet.

Byla to slova představitele bruselské elity, která potvrdila dvě skutečnosti. Jednak trvající odtrženost bruselské administrativy od reality jednotlivých členských států, jednak snahu nadiktovat společnou budoucnost shora, prakticky bez zájmu o názory a postoje občanů.

Místo teze „více Evropy“ bychom se měli držet osvědčené teze „více rozumu“. Jsem přesvědčen, že postup navržený předsedou Evropské komise současnou krizi EU nevyřeší. Federalizace a tuhá centralizace EU nepřinese ani ekonomickou prosperitu, ani méně dluhů, ale ani více svobody.

Bankovní unie jsou krásná slova, která nesou špatný obsah. Přenáší totiž odpovědnost za nezodpovědné dluhy na lidi, kteří odpovědně spoří a otevírá nebezpečí vyvedení bankovních aktiv z našich zdravých bank do jejich evropských matek. Kvalitní dohled České národní banky nad naším bankovním trhem není možné nahradit dohledem z Bruselu.

Přemysl Sobotka
1. místopředseda
Senát Parlament ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama