MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2010 11:03:00

Filip mate veřejnost, anebo nezná ústavu

Filip mate veřejnost, anebo nezná ústavu

Prohlášení k výrokům předsedy KSČM, že jsem „hrubě porušil ústavu“.

Předseda KSČM Vojtěch Filip mě dnes v ranním vysílání České televize nařknul z "hrubého porušení ústavy". Musím se proti těmto výrokům velmi důrazně ohradit.

Mé kroky vedoucí ke svolání 25. schůze Senátu Parlamentu ČR jsou v naprostém souladu s ústavním pořádkem této země, dnešní schůze neporušuje žádný zákon a pokud kdokoliv tvrdí něco jiného, vědomě mate veřejnost nebo českou ústavu a zákony nezná.

Pan Filip, předseda KSČM, vyvolává v naší společnosti nejistotu, tak jak to komunisté, pod dohledem sovětských bolševiků, dělávali v této zemi vždy. Cílem těchto výroků není nic jiného, než zpochybnit právní řád této země, relativizovat základní zákon České republiky a probouzet nejistotu. Předseda KSČ svými dnešními výroky opět dokázal, že komunistická strana nikdy nehodlá respektovat zákony ČR a bude si je účelově vykládat.

MUDr. Přemysl Sobotka, předseda libereckého RS ODS a předseda Senátu PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama