MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2010 10:06:00

Kroky Izraele podporuji

Kroky Izraele podporuji

Předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka se dnes na pracovním jednání sešel s ministrem zahraničí Izraele Avigdorem Liebermanem.

"Pan ministr si schůzku v Senátu vyžádal a já jsem rád vyslechl izraelský postoj k nově otevřenému kolu palestinsko-izraelských rozhovorů. Je jasné, že komplexní řešení bude velmi obtížné, a že přehnaná očekávání mohou naopak vústit ve frustraci s další nedůvěru. V tomto smyslu podporuji izraelské kroky postupných a střednědobých smluv tak, aby se v budoucnu vytvořila atmosféra, která umožní řešení, jež dnes pod tlakem emocí a iracionality nejsou možná. Pan ministr má na mysli tři patra řešení, bezpečnost, ekonomika a nakonec politická vyústění," uvedl Přemysl Sobotka.

"Panu ministrovi jsem řekl, že Evropská unie by jasně měla vyjádřit svůj postoj k Izraeli. Ten musí být věcný a faktický, oproštěný od mediálního nánosu a stereotypů, jichž jsme v poslední době svědky," řekl dále Přemysl Sobotka. "Izrael je historicky a kulturně náš přirozený spojenec na Blízkém východě, toho bychom se měli držet, dodal předseda Senátu.

Vyzval zároveň ministra Liebermana, aby z Izraele do České republiky více přijížděli politici i podnikatelé. "Vedle politických dobrých vztahů, které je nutné rozvíjet, jde i o ekonomickou spolupráci," vysvětlil Přemysl Sobotka. "Pan ministr naopak přislíbil návštěvu izraelského premiéra a ministra hospodářství v České republice příští rok," dodal.

MUDr. Přemysl Sobotka, předseda libereckého RS ODS a předseda Senátu PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama