MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2014 11:24:43

Ministr obrany Martin Stropnický by měl být odvolán

Ministr obrany Martin Stropnický by měl být odvolán

Pan ministr Stropnický za svůj výrok, ve kterém srovnává případnou přítomnost vojáků NATO u nás se sovětskou okupací, by měl být okamžitě premiérem odvolán. Tento výrok je zcela šílený a poškozuje nás v demokratickém světe.

Pan ministr Stropnický a celá vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL se mýlí, když prohlašuje, že většina Čechů si nepřeje přítomnost vojáků NATO na svém území. Jsem si jist, že většina Čechů si přeje svobodu a demokracii. A pokud jí budeme muset bránit, pak i s vojáky NATO. I na našem území.

Jsme součástí NATO a nemůžeme chtít bezpečnostní záruky bez  toho, aniž bychom se na jejich vytváření podíleli. Třeba přítomností vojáků NATO u nás. Aby kdokoliv, kdo by zatoužil připravit nás o svobodu a demokracii viděl, že jsme ochotni jí bránit. V rámci našeho členství v NATO.

Naši sousedé, Poláci či země Pobaltí, které také jako my mají zkušenost se sovětskou okupací pochopili, o co nyní jde. Pan ministr Stropnický a koaliční vláda evidentně ne.

Přemysl Sobotka,
místopředseda Senátu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama