MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2018 18:26:00

Na prvním místě jsou a budou pacienti

Na prvním místě jsou a budou pacienti

Vyjádření Přemysla Sobotky, náměstka hejtmana pro zdravotnictví, k situaci ve frýdlantské nemocnici.

Ve středu 21. února 2018 jsem se zúčastnil veřejného zasedání Zastupitelstva města Frýdlant, na kterém se mj. projednávala nelehká situace kolem frýdlantské nemocnice. Naštěstí společným cílem všech zúčastněných je obyvatelům celého Frýdlantského výběžku zajistit základní zdravotní péči.

Zastupitelé ve středu posvětili další jednání mezi Městem Frýdlant a Nemocnicí Frýdlant, s.r.o.. Bude se hledat shoda na dodatku č. 17, jehož součástí má být definice požadovaného a garantovaného rozsahu zdravotnických služeb na Frýdlantsku poskytovaných Nemocnicí Frýdlant, s.r.o. a akceptovatelný rozsah lékařské pohotovostní služby.

Kromě technických záležitostí smlouvy, které budou řešit právníci obou stran, funguje nově ustanovená Komise Rady města Frýdlant pro řešení zdravotní obslužnosti ORP III. Frýdlant. Jsem členem této komise společně se zástupci Města Frýdlant, Krajské nemocnice Liberec, Zdravotnické záchranné služby LK, Nemocnice Frýdlant, praktických lékařů regionu a Mikroregionu Frýdlantsko. A naším úkolem je jednat o vymezení rozsahu a zajištění péče a pohotovostní služby.

Nezbývá mi než věřit, že všechny strany dojdou ke společné dohodě a podpisu výše zmíněného dodatku. Je třeba si uvědomit, že na prvním místě jsou a budou pacienti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama